YES - minä onnistuin, näin voisi sanoa. Tein elämäni ensimmäisen prinsessakakun äsken ja minusta siitä tuli ihan hieno. Kyllä varmasti taaperoikäisille ja miksei vähän vanhemmillekin maistu?

 1130912.jpg

Pohja (kakkupohja 24 cm)

  • 6 kpl kananmunia
  • 3 dl sokeria
  • 1,5 dl perunajauhoja
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • mehua kostuttamiseen

Täyte

  • 3 dl vaniljakiisseliä
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl vadelmahilloa

Koristeluun

  • 250 g marsipaania
  • marsipaanikukkia
  • tomusokeria

1. Lämmitä munat ja sokeri vesihauteessa noin 35 asteen lämpöiseksi.

2. Vatkaa munamassa vaahdoksi.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää massaan käsin sekoittaen.

4. Annostele vuokaan ja paista 180 asteessa noin 25 min., kunnes kakku on kypsä.

5. Leikkaa kakkupohja 3 osaan.

6. Kostuta ensimmäinen pohja. Levitä sille vadelmahilloa ja laita toinen pohja päälle.

7. Sekoita vaniljakiisseli ja 1 dl kermaa keskenään.

8. Kostuta toinen pohja ja levitä sille vaniljakiisselikermavaahtoseosta niin, että saat kakusta kupolin muoitoisen. Laita kolmas pohja päälle ja kostuta se.

9. Laita loppu kermavaahto kakun päälle.

10. Päällystä kakku marsipaanilla.

11. Koristele esim. marsipaanikukilla ja lehdillä.

12. Seulo tomusokeria päälle

(lähde: Ryhdy itse marsipaani taiteilijaksi -vihkonen Salliselta)