1271668.jpg

8 annosta (koko ohje 16p ja yksi annos 2p)

Taikina

1 dl haaleaa vettä

1/4 palaa tuoretta hiivaa tai 1 tl kuivahiivaa

1/4 tl suolaa

2 tl öljyä

2 dl vehnäjauhoja

Täyte:

2 rkl tomaattipyreetä

10 herkkusientä (tuoreita)

50 g prosciuttoa tai muuta ilmakuivattua kinkkua

2 tl kuivattua oreganoa

½ tl rouhittua mustapippuria

80 g mozzarellajuustoraastetta (rasvaa enintään 20%)

  1. Liuota tuore hiiva haaleaan veteen. Lisää, öljy, suola sekä jauhot ja niiden mukana kuivahiiva, jos käytät sitä. Vaivaa taikina kimmoisaksi palloksi. Annan taikinan kohota liinalla peitettynä 45-60 minuuttia.
  2. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja painele siitä ilmakuplat pois. Kauli taikina pyöreäksi levyksi, jonka halkaisija on noin 30 cm. Nosta levy leivinpaperin päälle pellille. Leivitä tomaattipyree pizzapohjan päälle. Leikkaa herkkusienet ohuiksi viipaleiksi ja paloittele kinkku.
  3. Levitä herkkusienet ja kinkku tomaattipyreen päälle. Ripottele mausteeksi oreganoa ja mustapippuria ja pinnalle juustoraastetta.
  4. Paista pizzaa 225 asteen lämmössä noin 15 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja juusto sulannut. Ripottele pinnalle rucolaa ennen tarjoilua.

(lähde: Välimeren kevyet herkut -kirja, painonvartijat, 2005)